Εμείς

l1Θεωρώντας  πως η μουσική όπως και η κάθε τέχνη είναι έκφραση που θα πρέπει να ρέει από τον δημιουργό προς το κοινό όσο το δυνατό πιο ελεύθερα,αποφασίσαμε να χτίσουμε  με αρκετό ενθουσιασμό την Toxic Fly.
Και εδώ μπαίνει το βασικό ερώτημα.Τι είναι όμως η Toxic Fly; Μια ακόμα δισκογραφική εταιρία , διανομές μουσικής, promoter ;;;
Όλα μαζί ή τίποτα από όλα αυτά;
Αν θεωρήσουμε βασικό στοιχείο την μένουμε μακρυά από  διαφημίσεις,χορηγούς -σπόνσορες,κέρδος και οτιδήποτε “εμπορευματοποιημένο” ,τότε προφανώς και δεν είμαστε τίποτα από τα παραπάνω βάση της έννοια που έχει επικρατήσει για αυτές τις δραστηριότητες. Μουσική και τέχνη για όλους έξω από την βιομηχανία του θεάματος,του χρήματος και των γνωριμιών.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια , ο σκοπός μας είναι απλός…
Η Toxic Fly υποστηρίζει και βοηθά με τα διαθέσιμα μέσα της τις  DIY και χαμηλού κόστους  καλλιτεχνικές παραγωγές που σχετίζονται κυρίως με τη μουσική άλλα και το βίντεο.
Είναι μια  εικονική μουσική ετικέτα με έδρα το ψηφιακό κόσμο που δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει όσο μπορεί στην αυτοδιοργάνωση της  πραγματικής ανεξάρτητης μουσικής και καλλιτεχνικής σκηνής.

Να υποστηρίξει με εναλλακτικούς τρόπους στην υλοποίηση μιας παραγωγής, στην προώθηση και τη διανομής της. Αναλαμβάνει επίσης έτοιμες παραγωγές ,εφ όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, για προώθηση και διανομή κάτω από τη σκέπη της και το δίκτυο της.
Με την “υπογραφή” σου , συμμετέχεις εφ όσον επιθυμείς σε μια ηλεκτρονική κοινότητα αλληλοβοήθειας οπού μέσω ανακοινώσεων καλλιτέχνες  δύναται να ζητήσουν/προσφέρουν βοήθεια,τεχνογνωσία,υλικό και οτιδήποτε

Χωρίς χρήματα,χωρίς υποχρεώσεις,χωρίς όρους.


Μάθε τα  πάντα για εμάς  μέσα από 10 ερωτήσεις

1 - Σχετικά με την λειτουργία της Toxic Fly

Τι είστε και τι μπορείτε να προσφέρετε;

H Toxic Fly είναι μια ανεξάρτητη μουσική ετικέτα που υποστηρίζει τις  DIY και χαμηλού κόστους  καλλιτεχνικές παραγωγές που σχετίζονται κυρίως με τη μουσική άλλα και το βίντεο..
Βοηθά με τα μέσα που διαχειρίζεται στην υλοποίηση μιας παραγωγής, στην προώθηση και τη διανομής της.
Αναλαμβάνει επίσης έτοιμες παραγωγές για προώθηση και διανομή κάτω από τη σκέπη της και το δίκτυο της.

Τι είναι το δίκτυό σας ;

Το δίκτυο αποτελεί κάποιες ενέργειες που έχει κάνει η Toxic Fly για προβάλει τις δραστηριότητα της και μαζί όσους καλλιτέχνες σχετίζονται ,
όπως λογαριασμοί που αφορούν δισκογραφικές και διανομείς σε μουσικά sites.
Επίσης επαφές με ραδιόφωνα και ιστοσελίδες, social media, διανομές, φανζίν που ανήκουν στο ανεξάρτητο μουσικό χώρο που συνεργάζονται μαζί μας.

Τι κοστίζει η συμμετοχή στις υπηρεσίες σας;

Τίποτα… Δεν υπάρχει κανένα χρηματικό αντάλλαγμα.
Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει συνεργάτης μας,αρκεί να  ακολουθήσει τις  λιγοστές και εύκολες προϋποθέσεις .
Στηριζόμαστε στην κατανόηση την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια όπου χρειαστεί.

Υπάρχουν κάποιες ευθύνες,υποχρεώσεις ή όροι μεταξύ μας;

Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση μεταξύ μας. Όπως διάβασες παραπάνω δεν υπάρχουν ούτε όροι πάρα μόνο προϋποθέσεις.
Μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να εγκαταλείψεις τη συνεργασία,αρκεί να μας ενημερώσεις για να διαγράψουμε εμείς τα links το ίδιο και εσύ.
Με την εγγραφή σου αποδέχεσαι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προωθήσουμε την δουλειά σου και δεν μας θεωρείς υπεύθυνους αν δεν τα καταφέρουμε καλή προώθηση ή κατά την γνώμη σου “ζημιωθεί” η μουσική σου με οποιοδήποτε τρόπο. Από μέρους μας και εμείς δεν σε θεωρούμε υπεύθυνο στην περίπτωση που κατά τη γνώμη μας ζημιωθεί το “όνομά μας” από οποιαδήποτε κακή χρήση.
Τα πράγματα είναι απλά. Δημιουργούμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και καλής θέλησης δίχως συμφέροντα και χρηματικές συναλλαγές.

2 - Προϋποθέσεις συνεργασίας με μουσικούς και καλλιτέχνες

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Η Toxic Fly  δεν είναι αντίθετη στο να “υπογράψει”,  μουσικά έργα ακόμα και αν αυτά εσείς δεν τα διανέμετε δωρεάν, αρκεί το χρηματικό αντίτιμο πώλησης να αφορά ένα λογικό ποσό ή μια δωρεά στον καλλιτέχνη ή ένα συμβολικό αντίτιμο.

Αν είσαι μουσικός ή μπάντα και πρόκειται για νέα παραγωγή που δεν έχει κυκλοφορήσει από κάποια εταιρία, τότε μπορούμε να “υπογράψουμε” το νέο σου έργο,αρκεί να συμφωνείς με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
Το έργο σου να πρόκειται  για DIY ή αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή και να μην υπάρχουν χορηγοί.
Θα πρέπει η μουσική σου να έχει ελεύθερη από εσένα άδεια αναπαραγωγής/προβολής/διανομής  (πχ creative commons) ή απλά  να μην υπάρξει δέσμευση με κάποιο φορέα είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

Στη περίπτωση που έχεις κυκλοφορήσει μουσικό έργο με κάποια εταιρία και θες να συνεργαστούμε στην διανομή και προβολή θα πρέπει τηρείς τις παρακάτω  σχετικές προϋποθέσεις:
Να πρόκειται  για αυτοχρηματοδοτούμενη ή DIY παραγωγή, δίχως χορηγούς ,χωρίς συμβόλαια-όρους από δισκογραφική ως προς την  διανομή και την εκμετάλλευση της μουσικής.
Θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα.
Απαραίτητη η ελεύθερη άδεια αναπαραγωγής/προβολής/διανομής   (πχ creative commons),  ή  απλά να μην υπάρχει δέσμευση σε κάποιο φορέα είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων.

3 - Συνεργασία με το δίκτυο

Ποιος μπορεί να συναλλαγεί και να γίνει μελλος του δικτύου σας;

Οποιοσδήποτε έχει κάποιο μέσο που να μπορεί να προβάλει καλλιτέχνες που συνεργάζονται μαζί μας.
Για παράδειγμα, webradio, φανζίν, περιοδικό,ιστοσελίδα μουσικής,ιστοσελίδα διανομών,maliorders,ανάλογη σελίδα με την δική μας,promoters κλπ
Από μέρους μας θα προσφέρουμε backlink και static ή rotation banner στο χώρο μας και σε άλλους διαδικτυακούς μας συνεργάτες.
Αν ανήκετε σε κατηγορία μέσου που μπορούμε να συνεργαστούμε στο χώρο της δικτύωσης,με ανταλλαγή μουσικών δεδομένων,λινκς κλπ τότε συμπληρώστε αυτή τη φόρμα (κλικ)